Бійці вдарили по потужній РЕБ росіян / скріншот

Українські захисники ударом із РСЗВ HIMARS знищили новітній російський комплекс РЕБ "Палантин" та показали відео своєї бойової роботи.

Повідомляється, що ворожий мобільний комплекс оперативно-тактичного рівня РЕБ "Палантин" оператори розвідувальних БпАК 3-го окремого полку ССО під час ведення розвідки на Запорізькому напрямку.

"Комплекс вів радіоелектронну розвідку, пригнічуючи наявні системи зв'язку Сил оборони на цьому напрямку. Оператори ССО супроводжували ціль і надали інформацію ракетно-артилерійському підрозділу Сил оборони для подальшого ураження. У результаті вогневого ураження ворожу ціль знищено", - повідомили в ССО.

Зазначається, що РЕБ "Палантин" дає змогу "засліпити" в короткохвильовому та ультракороткохвильовому діапазонах, і створювати перешкоди для стільникового та транкінгового зв'язку.

Також за необхідності "Палантин" може об'єднати різні комплекси РЕБ і радіоелектронної розвідки в єдину бойову мережу, що значно підвищує ефективність їхнього застосування. Комплекс завершив військові випробування та надійшов на озброєння окупантів 2019 року.

Удар по РЕБ "Палантин" - відео

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення становлять близько 424 980 осіб особового складу. Сили оборони України минулої доби знешкодили ще 920 російських окупантів.

Також Росія втратила на полі бою щонайменше: танків - 6739, бойових броньованих машин - 12874, артилерійських систем - 10499, РСЗВ - 1016, засобів ППО - 711, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 8141.

Вас також можуть зацікавити новини: