Названо імена ліквідованих членів екіпажу ворожого гелікоптера Ка-27 / колаж УНІАН з фото Міноборони РФ та flickr.com/bwjones

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу.

Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова, повідомив у Telegram "Штірліц" зі Збройних сил України - Анатолій Штефан. За його даними, "мінусовані" також повітряний стрілець Олександр Соловей і бортовий технік Іван Степін. "Штірліц" додав, що "вантажем 200" також став штурман Микита Токарчук.

У забороненій в Україні російській соцмережі "ВКонтакте" з'явилася інформація, що Шаяхметов є уродженцем російського міста Сизрань, він народився у 1996 році.

Відео дня

Ліквідовано Азіза Шаяхметова, повідомили в ЗСУ / фото t.me/a_shtirlitz

Важливі останні новини України - війна у центрі уваги

Вранці 10 квітня речник Військово-морських сил української армії Дмитро Плетенчук повідомив, що Ка-27 противника в Криму щось шукав і знайшов - був знищений.

Пізніше в Міноборони РФ стверджували, що над Чорним морем нібито через "відмову техніка" впав вертоліт Мі-24. Водночас російська сторона нічого не повідомила про долю членів екіпажу борту.

Варто зазначити, що авіаційні втрати ворога на 20 квітня 2024 року такі - "мінусовано" 325 вертольотів і 348 літаків, зокрема, один бомбардувальник Ту-22м3.

Вас також можуть зацікавити новини: