Петро Черник пояснив, що потрібно Україні, аби досягти зламу у війні / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Чи не ключовий момент, який сприяв би зламу у війні, – це зброя. При чому, у великій кількості, заявив військовий експерт Петро Черник в ефірі "24 каналу". 

За його словами, достатня кількість далекобійних ракет різного класу, таких як німецькі Taurus, британські Storm Shadow і особливо американські ATACMS, серйозно міняє ситуацію. Особливо вони становлять загрозу для незаконно збудованого росіянами Кримського мосту.

Враховуючи той факт, що Німеччина має всього 600 ракет Taurus, якщо їх і передадуть Україні, то не більше 40 одиниць. Цією кількістю можна було б знищити величезний склад БК противника чи аеродром армійської авіації.

Відео дня

"Для того, щоб усе переламати, треба тисячу й більше різних ракет. Є ще один нюанс. Не існує "вундерваффе", тобто чудо-зброї. Війна та її злам – це узгодження величезної кількості найрізноманітніших чинників", – наголосив Черник. 

Для досягнення ефективних результатів на передовій необхідний комплексний підхід: поєднання великої кількості зенітно-ракетних комплексів, авіації, далекобійної зброї та засобів радіоелектронної боротьби.

"Чи дійдемо ми до цієї точки? Я в цьому впевнений. Єдине, я не візьмуся прогнозувати, коли це станеться", – сказав експерт.

Війна в Україні: ситуація зі зброєю

Вже кілька місяців у США блокують схвалення додаткового фінансування на допомогу Україні. Через це нові пакети допомоги не оголошуються, оскільки грошей на них немає. Востаннє про нову підтримку Штати заявляли ще наприкінці 2023 року. Ця ситуація прямо вплинула на поле бою. Через брак боєприпасів росіяни змогли просунутися вперед. 

Нещодавно Литва оголосила, що передає Україні партію 155-мм боєприпасів. У Чехії ж заявили, що знайшли 800 тисяч боєприпасів для Сил оборони. Понад 15 країн зробили внесок, аби їх викупити. Чеський президент Петр Павел наголосив, що боєприпаси вже скоро мають надійти в Україну. 

Вас також можуть зацікавити новини: