Залужний показав, як звільняли Балаклію / скріншот

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний у річницю визволення Балаклії від російських військ опублікував зворушливе відео про те, як воно відбувалося.

"8 вересня 2022 року під час першого етапу Слобожанської наступальної операції наші воїни повернули місто під контроль України. Балаклія була важливим вузлом комунікацій на півдні Харківської області, а її деокупація створила сприятливі умови для розвитку наступу на Куп'янськ", - зазначив генерал у підписі до відео.

За його словами, наступальні дії ЗСУ будувалися на взаємодії танкових, механізованих і легких моторизованих підрозділів за підтримки далекобійної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

"Після прориву ворожої оборони успіх розвивали мобільні рейдові групи", - додав Залужний.

Війна в Україні - актуальні новини

Нагадаємо, представник командування Сухопутних сил США в Європі та Африці Мартін О'Доннелл повідомив, що дві сотні українських танкістів продовжать удосконалювати навички управління танками Abrams, після закінчення в серпні основного курсу комбінованих навчань. Він уточнив, що навчання були продовжені за запитом України.

Також повідомлялося, що Україні передали перші 10 танків Leopard 1 від Данії, Нідерландів та Німеччини вже.

"10 танків Leopard 1 вже знаходяться на території України, і ще більше - на підході. Тепер вони можуть стати частиною наступу, який українці ще тільки починають. Робота, що ведеться з весни, не припиняється", - йшлося в повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини: