Дикий каже: факт того, що в Європі заговорили про відправку військовиї до України, є для них революцією / фото скріншот з відео

Європейські армії на сьогоднішній день не боєздатні проти Росії, їм краще допомагати Україні зброєю та технологіями. Про це сказав ветеран російсько-української війни - колишній командир роти 24-го окремого штурмового батальйону ЗСУ "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю для "Говорить Великий ЛЬВІВ", коментуючи заяву президента Франції Еммануеля Макрона про можливу відправку військових в Україну.

"З одного боку, я бачу плюс, що в принципі таку можливість почали обговорювати. Два роки тому це було неможливо. Але що швидше, ніж за два роки, таке може статися фізично, чесно, не серйозно. В один день прозвучали дві заяви: Макрона про те, що вони там щось обговорюють, і канцлера Німеччини Шольца, який прямо заявив, що Taurus ми ніколи не побачимо, він закрив це питання. Він заявив, що Taurus ніколи не дам, тому що не хочу відповідати за те, що українці вдарять ними по російських цілях, і таким чином ми будемо втягнуті у війну. От розумієте, що вони на стільки бояться війни з Росією, що лімітують, аби ми жоден снаряд західний не використали за межами нашої законної території", - пояснив Дикий.

За його словами, не потрібно бути настільки наївними. Він зазначив, що сам факт того, що в Європі про це сказали та допустили таку думку, є для них революцією.

Відео дня

"Але давайте не будемо тішитися дурними ілюзіями. Нехай залізом допомагають, а питання людей - це, все ж таки, наше питання. Але ще нюанс дозволю собі, питання: що нам було б від цього? Вони вміють щось таке, чого зараз не вміє наша армія? Вони воювали в такій війні? У них є якийсь подібний досвід? У них є низка технологій, які дійсно крутіші за те, що в нас зараз є. Так просто дайте нам ці технології. Ми, між іншим, показали, що коли нам щось таке високотехнологічне дають, ми не просто швидко засвоюємо, а і вміємо його використовувати так, як вони не вміли. Наприклад, ті самі Patroit. Його розробники робили його як велику стаціонарну систему, яку один раз кудись привезли, поставили, розгорнули, і вона прикриває об'єкт", - зауважив ветеран.

Він підкреслив, що ми перші в світі зробили Patroit блукаючим та мандрівним, який нещодавно ще і дві "сушки" знищив.

Європейські ж армії, як підкреслив Дикий, на сьогоднішній день не боєздатні проти Росії.

"Тому я думаю, що у нас було б більше проблем з тим, щоб їх тут розміщувати та ще й охороняти, аніж користі від них. Технології і зброя потрібні. Нехай це дають, а людей ми самі познаходимо", - сказав колишній командир роти 24-го окремого штурмового батальйону ЗСУ "Айдар".

Заява Макрона щодо можливої відправки військових в Україну

Як повідомляв УНІАН, Макрон заявив про можливу відправку військових в Україну у майбутньому. У разі ухвалення такого рішення, солдати західних країн участі у бойових діях не братимуть.

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне сказав, що Париж "має розглянути нові дії на підтримку України". "Ми повинні розглянути нові дії для підтримки України. Вони повинні відповідати дуже конкретним потребам, я маю на увазі, зокрема, розмінування, кіберзахист, виробництво зброї на місці, на українській території", – пояснив він.

У США відреагували на слова Макрона про відправку військ в Україну. Офіційний спікер Ради національної безпеки при Білому домі Адрієнн Вотсон зазначила, що Сполучені Штати Америки не надсилатимуть свої війська на фронт в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: