Дикий повідомляє, що окупанти розпочали штурм по всій лінії фронту / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, скріншот

Колишній командир роти 24-го окремого штурмового батальйону Збройних сил України "Айдар" Євген Дикий зазначає, що зараз по всьому фронту йде один великий м’ясний штурм, російські окупанти абсолютно не рахуються з втратами і дуже поспішають.

В ефірі каналу "КИЇВ24 live", говорячи про ситуацію на фронті, він зауважив, що ділянок, на яких було б легко, немає.

"Ворог наразі наступає по всьому фронту, перехопив ініціативу і дуже активно тисне по всій лінії фронту. Мабуть все ж таки найважча ділянка наразі - це Донеччина… Ворог, всупереч багатьом прогнозам, зокрема моїм, здається, що майже не став перекидати підрозділи, які звільнилися після взяття Авдіївки, на інші ділянки фронту, посилювати наступи там. А здається, що якраз усі росіяни, які звільнилися після взяття Авдіївки, на тій самій ділянці зараз активно використовуються", - сказав Дикий.

Відео дня

Так, додав він, ворог "активно розвиває свій успіх". "Втрата Степового, Сєверного - це, на жаль, дуже неприємний сигнал, дуже неприємний дзвіночок", - зазначив екс-командир.

Дикий зауважив, що якщо раніше Авдіївка була таким собі "виступом в глибині окупованих територій", то наразі у росіян "з’являється виступ, скажімо, всередину нашої оборони".

"Поки неглибокий, але боюсь, що, чесно кажучи, ситуація там розвивається дуже неприємно. При тому, причина цього насправді така ж, як і у проблем по всьому фронту. Це дві проблеми. Одна з них - це так званий снарядний голод, тобто дуже жорсткий дефіцит снарядів великих калібрів. А друга причина - це брак особового складу", - сказав він.

За словами Дикого, дуже схожі сигнали він чує ще з однієї ділянки фронту - це Роботине, куди "вже два тижні йде наступ з двох боків". "Поки цей наступ дуже успішно стримують… Але коли я чую, що на взводних пунктах, а я нагадаю, що взвод - це 30 бійців по штату, так от, що взводні позиції тримають від п’яти до восьми бійців, - як ви думаєте, скільки часу вони зможуть протриматися?", - зауважив екс-командир.

Він також зазначив, що фактично на всіх ділянках ворог, в першу чергу, саме реалізовує чисельну перевагу у поєднанні з тим, що вони зараз узагалі не рахують втрати.

"За великим рахунком, зараз по всьому фронту йде один великий м’ясний штурм. Вони абсолютно не рахуються з втратами, вони дуже поспішають. Вони явно хочуть видавити максимум за той час, поки нам не поїхали знову снаряди", - сказав Дикий.

Ситуація на фронті - останні дані

Як повідомляв УНІАН, у своєму ранковому зведенні сьогодні, 28 лютого, Генеральний штаб Збройних сил України поінформував, що протягом доби на фронті відбулося 102 бойових зіткнення. Ворог завдав вісім ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зокрема, на Авдіївському напрямку, Силами оборони було відбито 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Оріхівському напрямку було відбито вісім атак противника в районах населених пунктів Малинівка та Роботине Запорізької області.

Вас також можуть зацікавити новини: