Життя Пригожина в небезпеці / скріншот

Ватажок "Групи Вагнера" Євген Пригожин повинен проявляти обережність, коли п'є чай, тому що Кремль може покарати його за жорстку критику на адресу особисто Володимира Путіна. Про це пише Politico в іронічно-аналітичній статті. 

"Дратувати або кидати виклик російському президенту Володимиру Путіну — небезпечна гра, яка часто закінчується гуркотом і стуком — або акуратним самогубством на дачі, коли безлад не виправданий", – вважають автори публікації.

Видання нагадує, що з початком повномасштабного вторгнення в Україну самою Росією прокотилася хвиля загадкових смертей видатних росіян: щонайменше сім російських олігархів загинули за дивних обставин, також зафіксовані раптові смерті багатьох впливових чиновників.

Відео дня

Автори публікації вважають, що Пригожин, який нещодавно образив особисто Путіна, теж може "незрозумілим чином" випасти з вікна або впасти замертво, випивши чашку ароматного чаю. 

"Чи перейшов він нарешті межу своєю непристойною тирадою минулого тижня про "дідуся", у якому в Росії багато хто впізнав Путіна? Росіяни напевно випадали з вікон з набагато менших причин", – іронізує автор.

Водночас видання наводить думку російських опозиційних журналістів Андрія Солдатова та Ірини Бороган, які все ще бачать за Пригожиним підтримку російської військової розвідки ГРУ, а можливо й особисто Путіна. Вони допускають, що кремлівський диктатор може навмисно дозволяти певні вольності Пригожину, щоб він продовжував бути противагою для вищого військового керівництва РФ.

Раніше на цьому тижні колишня співробітниця російського "Першого каналу" Марина Овсяннікова, яка прославилася антивоєнним пікетом під час прямого ефіру в студії новин, відверто висміяла Путіна, заявивши, що у нього "недостатньо Новічка", щоб покінчити з усіма критиками.

"Але напевно знайдеться флакон для Пригожина. Коли прийде час", - пише Politico. 

Пригожин накинувся на Путіна

9 травня, коли Путін з нудним обличчям спостерігав за найбільш непоказним за останні роки військовим парадом на Красній площі, Пригожин записав відео, в якому дещо завуальовано, але досить зрозуміло "наїхав" на Путіна.

Він розповів, як якийсь "дідусь", думає, що у російської армії все добре, хоча насправді росіяни несуть величезні втрати на фронті і постійно відчувають дефіцит снарядів.

"І що робити далі країні? (...) як виграти війну, якщо раптом випадково, я просто припускаю, виявиться, що цей дідусь - закінчений м*дак?",- запитував тоді Пригожин.

Вас також можуть зацікавити новини: