Євген Дикий пояснив логіку росіян під Авдіївкою / колаж УНІАН, фото facebook.com_GeneralStaff.ua, скріншот

Шалені втрати росіян у суїцидальних атаках на українські укріплення є спробою виконати політичне завдання, яке суперечить військовій логіці. Таку думку висловив екс-командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі телемарафону.

За його словами, своїми потужними ударами в напрямку Куп’янська та на оточення Авдіївки росіяни намагаються не лише покращити своє тактичне становище на окремих напрямках, але й відтягнути українські резерви з півдня. Це їм потрібно для того, аби до початку осінніх дощів Сили оборони України так і не змогли прорвати російську оборону з виходом на оперативний простір.

На думку Дикого, російське командування на оперативно-тактичному рівні може діяти раціонально, але йому дуже заважають команди згори, де рішення ухвалюються за політичними мотивами, а не за військовою логікою.

"Наприклад, з військової точки зору вони б спокійно могли відійти з Бахмута, віддати його нам. Трагедією для них це б не було. А з пропагандистської точки зору це ж "отдать священный Артемовск", – пояснює він.

Цьому контексті певною "загадкою Гєрасімова" є нинішній штурм Авдіївки, яку Україна за останні 9 років перетворила на потужний укріпрайон.

"Це втрати абсолютно непропорційні. Результати поки що не те що нульові, вони мінусові. Тут я зроблю прогноз: Авдіївку вони не візьмуть", – каже Дикий.

Ситуація навколо Авдіївки – останні новини

Як писав УНІАН, протягом минулої доби на Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Опитне, Невельське Донецької області. Тут Силами оборони відбито близько 20 атак ворога.

Представник Головного управління розвідки МО України Андрій Юсов підтвердив, що оборона Авдіївки має велике значення з точки зору захисту українських територій. За його словами, кожний вимушений відступ означає, що потім доветься це повертати із куди важчими зусиллями та втратами. Але, якщо казати про Авдіївку, то вона дійсно важлива з точку зору блокування спроб РФ вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей.

Вас також можуть зацікавити новини: