Максим Жорін висловився про серйозну загрозу з боку РФ / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські загарбники у 2024 році можуть спробувати відкрити ще один наступальний напрямок.

Можна здогадуватися, де супротивники здатні почати тиснути, у переліку таких місць є кордон з Росією, розповів майор Збройних сил України, заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін в ефірі каналу "Еспресо". За словами офіцера, кордон з РФ "росіяни теж розглядають як один з напрямків для можливих наступальних дій".

"Я впевнений, що росіяни у цьому році можуть накопичити достатньо особового складу та техніки для того, щоб спробувати відкрити, як мінімум, ще один напрямок, крім Авдіївського. Це буде активний, наступальний напрямок…", - сказав воїн.

Відео дня

Чи загрожує Україні наступ на Київ та Харків - що треба знати

Низка експертів говорили, що російські загарбники зараз не мають сил, щоб знову наступати на столицю України. У лютому командир батальйону ЗСУ "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов (позивний "Філя") поділився думкою, що наступ на Київ 2024 українцям точно не загрожує. За словами нашого оборонця, не виключено, що російські окупанти можуть ще колись зважитися на здійснення такого агресивного кроку.

Щодо можливої загрози для Харкова з боку ворога висловився керівник Харківського гарнізону та сил оборони міста генерал Сергій Мельник. Він заявив, що від країни-агресора можна очікувати чого завгодно, але зараз розмови про нібито черговий наступ на Харків є фейком.

Вас також можуть зацікавити новини: