Жданов розповів, чи попередять жителів прикордоння в разі нового наступу РФ / фото ДПСУ

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що в разі нового наступу Росії на Україну з різних напрямків, жителів прикордонних населених пунктів попередять про загрозу. 

"Звичайно, повідомлять. І влада запропонує вам евакуюватися, якщо буде загроза повторної спроби вторгнення з боку Білорусі або Курської, Брянської чи Бєлгородської області РФ", – пояснив Жданов, відповідаючи на питання підписників в ефірі на YouTube.

За словами Жданова, якщо буде така загроза, то місцевих жителів будуть попереджати і пропонуватимуть їм евакуюватися до більш безпечних місць. 

Відео дня

Загроза нового наступу РФ: що відомо

Президент України Володимир Зеленський, що новий наступ Російської Федерації може бути на будь-якому напрямку. Він відзначив, що між світосприйняттям України та Росії зараз велика прірва, оскільки Путін думає, де наступати, а українці – де захищатися.  

Крім того, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що Росія готується до нового наступу, перша ознака – ворог активно реалізує інформаційні заходи. Перед тим, як бити з танків, супротивник застосовує "отруйні інформаційні гази", до складу яких входять маніпуляції, фейки, дезінформація, брехня, а також активізуються ворожі агенти інформаційного впливу,

Водночас військовий експерт Михайло Самусь зазначив, що у Кремля не вистачить ресурсів для здійснення своїх планів розширити білоруський фронт, тому що нафтове ембарго позбавить РФ грошей для ведення війни.

Вас також можуть зацікавити новини: