Режим Путіна зазнає краху / фото REUTERS

У Кремля не вистачить ресурсів для здійснення своїх планів, тому що нафтове ембарго позбавить РФ грошей для ведення війни.

Військовий експерт Михайло Самусь для телеканалу Еспресо зазначив, що Путін прагне розширити білоруський фронт.

"Росіяни намагатимуться розширити білоруський фронт, але це поки теоретичні наміри путінського режиму й особисто Путіна. У нього зараз немає ресурсів, він намагається реалізувати свої задуми різними способами. Путін повернув Герасимова, який буде малювати карту. Зараз ресурси мають важливе значення. У Росії за цей рік з ресурсами все зі знаком мінус", - підкреслив Самусь.

Відео дня

За словами військового експерта, у росіян залишилося близько півроку, щоб реалізувати будь-які плани, тому що далі відбудеться катастрофічне падіння російської економіки через обмеження нафтогазового сектору.

"В Україні навпаки, ми отримуємо озброєння і вже готові до проведення наступальних операцій. У найближчі два місяці ворог намагатиметься прорвати оборону ЗСУ на Донбасі та спробувати повністю окупувати Донеччину та Луганщину, поступово схиляючи наших партнерів й Україну до переговорів. На більше у росіян не вистачить ресурсів, але в України свої наміри", - додав Самусь.

Нагадаємо, що казна РФ стрімко зменшується через нафтове ембарго.

Війна в Україні та ситуація з нафтою

Наприкінці травня 2022 року лідери країн ЄС домовилися про введення заборони на експорт російської нафти.

3 грудня Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про встановлення граничної ціни на нафту, що експортується з Росії, на рівні 60 доларів США за барель.

5 грудня 2022 року нафтові санкції ЄС проти Росії набули чинності.

9 грудня 2022 року США ввели санкції проти компаній, які ризикнули обійти нафтове ембарго.