Микола Маломуж розповів, як уникнути Третьої світової / колаж з фото УНІАН

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України - генерал армії Микола Маломуж вважає, що якщо десятки мільярдів доларів і євро допомоги нашій країні від держав Заходу не будуть витрачені на зміцнення української армії, то з'явиться серйозна загроза ядерної Третьої світової війни.

Наслідки такої війни можуть бути непередбачуваними для людства, розповів екс-очільник СЗР виданню "Телеграф". "До лютого чи у лютому ми можемо отримати позитивні рішення щодо багатомільярдних пакетів допомоги від США (61 млрд доларів) і від Євросоюзу (50 млрд євро). Важливо, щоб значна частина цих коштів була витрачена на високотехнологічне озброєння для ЗСУ, на боєприпаси", - заявив офіцер.

На думку генерала, якщо це не буде зроблено, то "загроза буде вже не тільки для України, а й для всієї Європи, про що все голосніше говорять останнім часом". "Щобільше - ризики в цілому для блоку НАТО з втягуванням його у війну, яка точно буде Третьою світовою. Найімовірніше - ядерною", - додав експерт.

Відео дня

Варто зазначити, що російська влада вже не раз погрожувала застосувати ядерну зброю.

Важливі новини - війна може розширитися

Наприкінці грудня генерал-лейтенант Ігор Романенко попередив, що війська РФ можуть здійснити напад на країни, які входять до складу НАТО.

На початку січня колишній полковник Бундесверу, представник опозиційного Християнсько-демократичного союзу в парламенті Німеччини Родеріх Кізеветтер говорив, що у держав-членів Альянсу є приблизно п'ять-вісім років, щоб підготуватися до війни проти росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: