Кирило Буданов вважає, що Білорусь не доєднається до війни РФ проти нашої країни / фото REUTERS

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов виключає, що Білорсуь надалі може доєднатися до війни Росії проти нашої держави.

Про це він сказав в інтерв'ю в рамках програми "Різні люди". За його словами, російський диктатор Володимир Путін "вже втратив надію втягнути Лукашенка (самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко - Ред.) у війну" проти України.  

За його словами, після 24 лютого 2022 року докладалось багато зусиль з боку України, щоб Білорусь не включилась у цю війну. "Ми задіювали всі наші можливі шляхи комунікації, всі можливості, навіть задіювали одного народного депутата заради того, щоб не допустити  втягування саме Білорусії як країни в цю війну. Це перша мета. І друга - коли  велося витіснення російської армії, не допустити повторних спроб заходу з території Білорусії в Україну,  або спроб нанесення ударів. Станом на зараз цього вдалося досягти", - сказав Буданов.

Відео дня

На уточнювальне питання, про якого нардепа йдеться, очільник ГУР МО відповів: "Всі розуміють, це... Євген Шевченко".

"Ми користуємося можливістю його комунікації, його зв'язками. В принципі, це сильно ніколи не приховували. І він є ефективним у цьому процесі. Пан Шевченко достатньо давно допомагає нам і жодного разу не відмовляв, коли ми зверталися з певними проханнями до нього", - зазначив Буданов.

Війна РФ проти України - яка роль Білорусі

Білорусь дозволила росіянам здійснити повномасштабне вторгнення в Україну з білоруської території. Крім того, з Білорусі ворог не раз бив по нашій землі з різного озброєння. Також окупанти перекидали в Білорусь своїх військових для проходження навчань.

У квітні повідомлялося, що російське командування планує відправити на східну частину української держави тисячі осіб, які проходили навчання на білоруських полігонах.

У середині травня у Державній прикордонній службі України повідомили, що в Білорусі залишилися близько 2,5 тис. російських солдатів.

Вас також можуть зацікавити новини: