Росія тренувала своїх солдат у Білорусі / фото ua.depositphotos.com

Російських військових, які пройшли підготовку в Білорусі, можуть перевести на Східний напрямок для поповнення сил окупантів. Зараз на території РБ залишаються близько 2,5 тисяч солдат РФ.

Речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомив, що станом на сьогодні, 15 травня, ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою.

Противник не зможе прорвати оборону українських захисників на півночі, якщо спробує. За словами речника, більшість з російських солдат у Білорусі зараз перебувають на навчаннях або на полігонах.

Відео дня

"Можна зазначити, що кількість російських військовослужбовців значно нижча, ніж було ще кілька місяців тому. Нагадаємо, що кількість російських військових могла досягати і 10-11 тисяч осіб", – додав Демченко.

Він розповів, що підготовлені в РБ підрозділи російських військових повертаються до своєї країни. Далі їх, ймовірно, відправлятимуть на Східний напрямок для поповнення сил окупантів.

"Поки бачимо, що багато підрозділів виводять з Білорусі, проте поповнення полігонів не відбувається", – підсумував речник ДПСУ.

Ситуація у Білорусі

Як повідомляв УНІАН, Білорусь з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає ворогу. Зокрема, вона давала свою територію для нападу на Україну та повітряний простір для ракетних атак. Зараз там розміщують російських військових, вони проходять спільні білорусько-російські військові навчання.

У квітні стало відомо, що командування російської армії планує відправити на схід України чотири тисячі осіб, які проходили навчання на полігонах у Білорусі.

Нещодавно у ДПСУ повідомляли, що продовжується укріплення лінії кордону з Білоруссю, а також прикордоння, що дозволить українським силам оборони стримати можливі атаки ворога з цього напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: