Жданов озвучив головне завдання ЗСУ / фото t.me/V_Zelenskiy_official

США дають можливість кремлівському диктатору Володимиру Путіну виставити на поле бою в Україні все, що він може. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання, чи затягує Захід війну в Україні.

"На мій погляд, у західних країн, наприклад, у США як у головного гегемона і головного координатора нашої війни, є свій погляд на цю війну. Завдання полягає у тому, щоб Путін витягнув всю військову машину Російської Федерації на поле бою. А наше завдання - її перемолоти", - зазначив він.

За його словами, на жаль, ЗСУ залежні від поставок техніки і озброєння, хоча інтереси України та Заходу збігаються.

Відео дня

"Сполучені Штати дають можливість Путіну виставити на поле бою все, що він може. Наше завдання - максимально розгромити це угруповання. По-іншому вони могли б дати нам озброєння ще навесні минулого року. Все могло закінчитися ще у тому році... Ракети (далекобійні - УНІАН) і літаки ми досі не отримали, хоча є всі рішення, всі перепони вже ніби як знято".

Коли закінчиться війна в Україні - прогнози

Як писав УНІАН, раніше Олег Жданов висловлював упевненість, що в України зараз є всі шанси до закінчення 2023 року вийти на міжнародно визнані кордони 1991-го року. При цьому він називав три варіанти розвитку подій, які він бачить.

А військовий експерт, полковник Збройних сил України у запасі і військовий льотчик-інструктор Роман Світан заявляв, що війна в Україні закінчиться у 2024 році.

Вас также могут заинтересовать новости: