Жданов дав прогноз по закінченню війни / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

В України зараз є всі шанси до закінчення 2023 року вийти на міжнародно визнані кордони 1991-го року.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов, назвавши три варіанти розвитку подій, які він бачить.

"Шанси (до кінця 2023 року вийти на кордони 1991-го - УНІАН) цілком є. Єдине, що не можна сказати точно зі 100%-ю впевненістю, - як піде контрнаступ. Ми всі сподіваємося, і є величезні шанси на те, що він буде успішним, і що ми до кінця 23-го можемо вийти на кордони 1991 року. Це цілком реально", - зазначив він.

На його думку, це - ідеальний варіант для України, але є ще два:

  • перехід війни у 2024-й рік, підготовка до другого контрнаступу ЗСУ;
  • втручання Китаю в якості посередника і примус України до миру в обмін на території.

"Найгірший для нас варіант - це Китай зі своїми мирними ініціативами... Я більше, ніж упевнений, що Китай наполягатиме на переговорному процесі. Переговорний процес буде мати на увазі негайне припинення вогню. І можемо вляпатися з вами з цим Китаєм у "Мінськ-3". Як він буде називатися - неважливо, але це буде подоба "Мінська-2". Тобто на якомусь рубежі відразу після закінчення контрнаступу, де ми зупинимося, там нас і буде Китай змушувати сідати за стіл переговорів. Ось цим небезпечно посередництво Китаю. У цьому випадку він отримує найбільші преференції, а ми з вами опиняємося на порозі чергової війни, яка може відбутися через деякий період, коли Росія перегрупується і відновить свою боєздатність", - заявив Жданов.

Війна в Україні - актуальне

Нагадаємо, авіація Сил оборони за 28 квітня завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.

Як відомо, загальні втрати Росії з початку широкомасштабного вторгнення в Україну попередньо склали 189 тисяч чоловік особового складу, зокрема за минулу добу українські захисники ліквідували 540 російських окупантів.