Ольга Скабєєва у себе в соцмережах опублікувала виступ німецького професора / фото скріншот відео

Професор міжнародної політики Мюнхенського університету Бундесверу Карло Мазала схвалив дії України щодо Кримського мосту.

Німецький політолог заявив, що Україна має право знищити Кримський міст і це не є терактом. Російська пропагандистка Ольга Скабєєва виклала відео з виступом Мазали собі в Telegram-канал

"Перше, що я хочу сказати, це те, що це, звичайно, не терористичний акт. Це сталося на незаконно збудованому мосту, який веде на незаконно анексовану українську територію. Тому це не терористичний акт, а довгострокова, законна військова мета. Я сказав би, що це перша мета в рамках українських операцій. І вона має бути досягнута", - сказав Мазала.

Професор додав, що тепер армія РФ матиме логістичні проблеми з постачанням боєприпасів на південь України, який тимчасово перебуває в окупації.

"Питання в тому, наскільки сильно пошкоджено міст. Схоже була зачеплена опора. Значна частина військових поставок для потреб російських військ на південній ділянці фронту проходить через Крим. Зараз це зробити стає складніше, їм доведеться їхати суходолом, що займає більше часу ніж зазвичай", - зазначив Мазала.

Вибух на Кримському мосту 17 липня - що відомо

Вранці 17 липня гауляйтер тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив про "надзвичайну подію" - трапився вибух на Кримському мосту.

Окупанти перекрили під'їзди до Кримського мосту з боку Краснодарського краю після ранкових вибухів.

За даними ЗМІ, операцію з підриву Кримського моста влаштували СБУ та ВМС України.

Вас також можуть зацікавити новини: