У Генштабі прокоментували ситуацію навколо ЗАЕС / фото УНІАН

Сценарій з імовірністю підриву Запорізької АЕС не новий і є об’єктом вивчення та постійного моніторингу ситуації для оцінки можливих наслідків і впливу на виконання завдань військами та вжиття необхідних заходів з реагування.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов в інтерв'ю Укрінформу. Він зазначив, що на фронті на випадок радіаційної небезпеки українські військові забезпечені засобами захисту та радіаційного контролю.

Відео дня

Крім того, як зазначив Громов, Сили оборони мають підготовлені та оснащені приладами резерви особового складу, які можуть виконувати завдання радіаційної розвідки, контролю та деконтамінації підрозділів, що потрапили в зону радіоактивного зараження. 

Ситуація навколо Запорізької АЕС

Запорізьку АЕС росіяни окупували на початку війни. Після цього вони замінували периметр станції, а керувати поставили працівників Росатома.

Генштаб ЗСУ 4 липня попередив, що росіяни розмістив предмети, схожі на бомби на дахах 3-го і 4-го енергоблоків. А сьогодні Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що країна-терорист здатна на будь-які, навіть тотально безрозсудні вчинки, які потім спробує видати за чужі.

Вас також можуть зацікавити новини: