Дмитро Пєсков прокоментував заборону Німеччини щодо поставленої в Україну зброї / фото Bundeswehr

Спікер російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що влада Німеччини не має можливості стежити за тим, щоб поставлена Україні зброя не використовувалося для завдання ударів по території РФ.

З кожним днем пряма й непряма залученість Німеччини у війну збільшується, публікує заяву прес-секретаря видання "Ведомости". Пєсков також знову повторив пропагандистське кліше - що нібито українські воїни атакують територію Донбасу.

"По-перше, у Німеччини немає можливості стежити за цим - це можна сказати однозначно. По-друге, зброя, що поставляється Німеччиною київському режиму, вже стріляє по території Росії, тому що Донбас "є російськими регіонами"...", - стверджував Пєсков.

Відео дня

Війна Росії проти України - що сьогодні варто знати

РФ у 2014 році захопила частину сходу України та Крим, а рано вранці 24 лютого 2023 року здійснила повномасштабне вторгнення на українську територію. Російська влада "привласнила" наші землі.

Майже весь світ засудив агресію Росії проти України. Низка західних країн, у тому числі Німеччина, почали допомагати Україні озброєнням. Влада Німеччини вже надали нашій країні, зокрема, самохідні зенітні установки Gepard, а також танки Leopard 2.

На початку травня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Київ не має права використовувати отриману зброю для завдання ударів по російській території.

Вас також можуть зацікавити новини: