Німецькі Panzerhaubitze - найкращі САУ в руках ЗСУ / facebook.com/reznikovoleksii

Американський ПТРК Javelin, українська реактивна система залпового вогню "Вільха", український протикорабельний комплекс" Нептун", німецькі самохідки Panzerhaubitze 2000 і танки Leopard 2 – найефективніші види зброї, які є в розпорядженні ЗСУ. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання своїх підписників в YouTube.

За його словами, головна перевага "Джевеліна" полягає в тому, що він працює за принципом "вистрілив і забув".

"Не потрібно оператору стежити за ракетою, поки вона не влучить у ціль", – підкреслив Жданов.

Перевагою української "Вільхи" експерт вважає високу дальність стрільби – близько 110 кілометрів.

"Те, що її дуже мало і ми не встигли її зробити в необхідних кількостях, не применшує її тактико-технічні характеристики", – заявив він.

Протикорабельний комплекс "Нептун" встиг себе показати в бою. Те, що їх також виробили мало, Жданов не вважає недоліком самої зброї.

Самохідні гаубиці типу німецьких Panzerhaubitze 2000 і шведських Archer Жданов виділяє за те, що вони оснащені сучасними системами управління вогнем. 

"Тобто ті, де командир гармати самостійно без решти розрахунку може виконувати вогневе завдання. Одна САУ може самостійно виконувати бойове завдання за рахунок точності і скорострільності", – заявив експерт.

Також до топ-5 кращих видів зброї в руках ЗСУ Жданов готовий включити британський танк Challenger 2, або німецький танк Leopard 2 у версії А5. Однак поки ці машини ще не встигли себе показати в реальному бою.

Поставки зброї в Україну - останні новини

Напередодні в Повітряних силах ЗСУ підтвердили, що українські пілоти вже застосовують керовані авіабомби JDAM, поставлені зі США. Вони використовуються для дистанційних ударів по важливих цілях російських окупантів.

Минулого тижня Словаччина передала Україні перші кілька винищувачів МіГ-29, які зняла зі свого бойового чергування. Зараз ці літаки вже захищають небо над Харковом.

Протягом останніх кількох тижнів в Україну почали надходити західні танки та інша бронетехніка. За даними Bild, тільки на минулих вихідних в Україну заїхали "десятки" танків Leopard 2 і БМП Marder.

Вас також можуть зацікавити новини: