Зеленський анонсував чергові хороші новини у постачанні Україні зброї / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Президент України Володимир Зеленський за результатами чергової наради із посадовцями заявив, що Україна продовжує у рамках реалізації домовленостей з партнерами отримувати військове посилення у вигляді важкої техніки, артилерії та засобів протиповітряної оборони.

"Щоденна ранкова "звірка годинників". Реалізуються домовленості з партнерами. Заходять важка техніка, артилерія, засоби ППО. Продовжуємо роботу над наступними пакетами", - написав президент у Telegram.

Зеленський також анонсував чергові пакети допомоги, зазначивши, що "новини будуть скоро".

Відео дня

За словами глави держави, на нараді також обговорили ситуацію на фронті. Зокрема, йшлося про оборонні та наступальні дії, а також результати застосування дронів.

Крім того, президент заслухав доповіді про перебіг всеохопної інспекції військово-лікарських комісій, роботи Служби безпеки України щодо військових комісарів та колаборантів. 

"Хороші результати", - підсумував він. 

Окремо - у закритому режимі - Зеленському доповіли СБУ та Головне управління розвідки Міноборони щодо своїх спеціальних завдань.

Зброя для України - останні новини

Як повідомляв УНІАН, 17 серпня стало відомо, що Україна отримала від Німеччини ще дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу ближнього радіусу дії IRIS-T SLS.

Крім того, до нового оборонного пакету увійшли близько п'яти тисяч димових снарядів калібру 155-мм, десять переносних радарів Ground Observer 12 для контрбатарейної боротьби і вантажний транспорт.

Також США схвалили відправку до України винищувачів F-16 від Нідерландів і Данії. Україна отримає їх одразу після завершення навчання українських пілотів.

Крім того, Міноборони Великобританії підписало три контракти на постачання Україні засобів протиповітряної оборони на загальну суму у понад 114 млн доларів. Зокрема, йдеться про системи протидії безпілотним літальним апаратам UAS, безпілотники, систему CORTEX Typhon.

Вас також можуть зацікавити новини: