Британія надасть Україні новий пакет допомоги / фото ua.depositphotos.com

Міністерство оборони Великої Британії підписало три контракти на постачання Україні засобів протиповітряної оборони. Їхня сума перевищує $114 млн.

Як повідомляє El Confidencial, найдорожчим виявився контракт з норвезькою оборонною компанією Kongsberg. Вона надасть системи протидії безпілотним літальним апаратам UAS, на суму понад $71 мільйон.

Зазначається, що завдяки цим угодам Україна зможе збільшити свій парк безпілотників на фронті. Вони можуть використовуватись для відслідковування місцевості та як атакуюча зброя.

Відео дня

Крім того, ЗСУ отримають систему CORTEX Typhon. Вона швидко розгортається, а положення можна змінити в будь-який момент.

Посилення української ППО

На початку серпня президент Володимир Зеленський доручив українським дипломатам зосередитись на пошуку більшої кількості  систем протиповітряної оборони для України.

9 серпня Німеччина передала Україні ще дві ЗРК Patriot. В одному з останніх пакетів допомоги від США також були засоби ППО.

Сьогодні, 17 серпня, Німеччина передала Україні дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу ближнього радіусу дії IRIS-T SLS.

Вас також можуть зацікавити новини: