Проте він зазначив, що не може розкривати подробиці / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що може так статися, що Україна поверне окупований Росією Крим дипломатичним шляхом.

Про це глава держави сказав в інтерв'ю Reuters, відео спілкування оприлюднене на сторінці президента у соціальній мережі Facebook.

Президент заявив, що немає іншого виходу, ніж повертати Крим до складу України.

Відео дня

"Треба деокуповувати території. Так може статися, що Крим буде повертатися дипломатичним шляхом. Так може статися. І безумовно, люди в Україні, авжеж, більше б підтримали дипломатичний шлях вирішення цього питання", - сказав Зеленський.

Проте він зазначив, що не може розкривати подробиці. Нині Зеленський не буде розповідати, хто саме буде проводити обговорення цієї теми.

"Що за коло осіб будуть обговорювати це питання? І коли це буде? Я не можу зараз сказати", - сказав президент.

"Кримська платформа" та повернення окупованого півострова мирними засобами: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня 2021 року у Києві голови делегацій понад 40 країн і міжнародних організацій започаткували "Кримську платформу". Її утворили з метою припинення російської окупації півострова мирними засобами.

За підсумками саміту учасники ухвалили спільну декларацію, у якій надається однозначна оцінка незаконним та агресивним діям Російської Федерації. Декларація фіксує наступні тези: невизнання незаконної анексії Криму Росією; зобов'язання розглянути додаткові політичні, дипломатичні обмежувальні санкції відносно Росії у разі подальшої агресії; об'єднання зусиль всіх країн-учасниць платформи задля зміцнення безпеки та стабільності у Чорноморському регіоні.