Президент подякував бійцям за службу / скріншот

Президент України Володимир Зеленський відвідав позиції Сил оборони України на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Про це глава держави повідомив у Telegram.

"Сьогодні відвідуємо наші бригади, які виконують бойові завдання на одному з найгарячіших напрямків - Купʼянсько-Лиманському", - зазначив президент.

Зокрема, йдеться про відвідування 103-ї окремої бригади територіальної оборони, 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша та 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

"З комбригами й комбатами обговорили оперативну ситуацію на полі бою, актуальні питання, потреби", - підкреслив Зеленський.

"Кожна наша бойова бригада, кожен воїн, який знищує окупантів, кожним своїм кроком уперед стверджує, що українська перемога неодмінно буде. Ви - міць! Дякую за службу!" - зазначив глава держави.

Пізніше, о 16:13, Зеленський повідомив, що для нього честь сьогодні - нагородити наших воїнів, які відзначилися під час захисту нашої держави. 

"Особлива честь - нагородити бойових медиків. Дякую за захист України та українців! Це найважливіша місія. Бажаю тільки перемоги!" - повідомив Зеленський. 

Також глава держави оглянув техніку - танки Leopard 2 та бойові машини піхоти CV-90, які брали участь у боях на Купʼянському напрямку. 

"Обговорили з екіпажами результати застосування танків і БМП. Воїни задоволені!" - додав Зеленський. 

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними Генерального штабу ЗСУ, минулої доби на Куп’янському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі населеного пункту Макіївка Луганської області.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) 29 вересня повідомили, що останнім часом російські окупанти знизили темпи наступальних дій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Вас також можуть зацікавити новини: