Путін хоче знищити Україну / фото ua.depositphotos.com

Розв'язана Росією війна проти України була неминучою. Далекобійні ракети на озброєнні ЗСУ нічого не змінили б, президент РФ Володимир Путін все одно віддав би наказ наступати, оскільки він хоче знищити Україну.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов, зазначивши, що рано чи пізно війна б почалася, просто якби в України були далекобійні ракети, кремлівський диктатор готувався б до бойових дій "трохи по-іншому".

"Це наше глибоке історичне протистояння. Росія завжди хотіла нас знищити. У них немає нічого свого: ні історії, ні ідеології. Вони всі намагаються перетягнути ковдру з нас. А для цього нас потрібно знищити і забрати нашу історію. Забрати історію Київської Русі, сказати, що це була Русь, як вони намагаються це назвати... Війна була неминучою. Рано чи пізно вона б відбулася", - зазначив він.

На думку Жданова, зараз в України є шанс примкнути до Європи і відгородитися від Росії, не давши Путіну стати "на вершині політичного Олімпу вище всіх".

Війна в Україні - останні новини

Нагадаємо, представник української розвідки Вадим Скібіцький повідомив, що російські війська чекають нову партію дронів-камікадзе Shahed від Ірану.

Тим часом, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого вже попередньо складають майже 109 тисяч особового складу.

4 січня ЗСУ вдарили по окупаційній комендатурі у Василівці Запорізької області.