Жданов назвав найсильніше "місце" російської армії

Росія все ще може завдавати ударів артилерією, але з часом цей потенціал згасне, прогнозує він.

Військовий експерт Олег Жданов дав оцінку російській окупаційній армії та відповів, чим на сьогодні вона найсильніша. В інтерв'ю "Обозревателю" він сказав, що найсильніші у Росії ракетні війська та артилерія.

"В принципі це один рід військ. Але ракетні війська потихеньку здуваються, бо кількість ракет, які витрачаються, набагато перевищує кількість ракет, яку може випустити промисловість", - сказав він.

Тож експерт прогнозує, що через скорочення кількості виробництва ракет кількість ракетних ударів по українській території скорочуватиметься. 

Також Жданов описав не дуже райдужне майбутнє російської артилерії. Артсистем періодично виходитимуть з ладу, а в Росії не залишатиметься іншого виходу, ніж виймати старі боєприпаси та артилерійські системи зі складів.

Запаси ракет РФ

На початку січня 2023 року в Міноборони України заявляли, що в Росії  значно знизилися запаси ракет – залишилося всього 12% від загальної кількості. 

Окупанти стали частіше використовувати ракети С-300. При цьому вони почали економити Х-101 і "Калібр", а проміжки між масованими атаками зросли.

Військовий експерт Роман Світан заявляв, що Росія все ще може здійснювати масовані атаки по Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: