ВДК "Новочеркаськ" потонув у бухті Феодосії після потужного вибуху / колаж УНІАН, кадри з відео

Знищення російського великого десантного корабля "Новочеркаськ" стало важливим успіхом у реалізації української стратегії з ізоляції Криму. Про це розповів український військовий експерт Роман Світан.

За його словами, у даний час ЗСУ мають два основні завдання в боротьбі з Чорноморським флотом країни-агресора – це знищення кораблів-носіїв ракет "Калібр" і знищення великих десантних кораблів, що використовуються в якості "морського мосту".

Він зазначив, що Україна вже знищила потенціал російської морської логістики в Чорному морі на 30%, але ця робота триватиме, і найближчим часом будуть нові удари по транспортних кораблях.

За словами Світана знищення великих десантних кораблів має велике значення для ослаблення російського угрупування в Криму. Він зазначив, що до Криму ведуть 6 мостів – Керченський автомобільний і залізничний. Третій "міст" – це поромна переправа Тамань-Керч. Четвертий "міст" - це сухопутний коридор через окуповані території. П'ятий "міст" – постачання повітрям, а шостий - постачання морськими військово-транспортними кораблями.

"Тому це і є основною метою для нас – знищення ось цих логістичних ланцюжків. Це військове завдання. Припинення поставок військової амуніції припиняє рух будь-якої армії. Армія без техніки, без палива, без боєприпасів – це просто натовп "зелених чоловічків", – підкреслив військовий експерт.

Удар ЗСУ по ВДК "Новочеркаськ"

Як писав УНІАН, в ніч на вівторок, 26 грудня, в порту окупованої Феодосії пролунали вибухи, після чого загорівся корабель, що стояв у гавані. Через деякий час на його борту пролунав потужний вибух. Пізніше в повітряних силах ЗСУ заявили, що завдали ракетного удару по ВДК "Новочеркаськ".

Коли в мережі з'явилися фотографії ураженого корабля, стало зрозуміло, що він повністю знищений. Ймовірно, разом з екіпажем, чисельність якого становить близько 80 осіб. 

Вас також можуть зацікавити новини: