Путін, можливо, скоро покине свій пост / фото REUTERS

Російський опозиційний журналіст Майкл Накі проаналізував виступ президента РФ Володимира Путіна про бунт "вагнерівців".

На думку Накі, Путін показав себе дуже слабким і взагалі даремно згадав 1917 рік.

"Якби я був радником Путіна і мені сказали б, що я можу написати тільки одну річ, яку не можна вимовляти, я б точно написав: "Ні в якому разі не згадувати 1917 рік". Чому? А подумайте самі. Якщо ти нагадуєш людям про 1917 рік, ти буквально нагадуєш, як військовий заколот прибрав імператора. Тобі воно треба? Ти повинен навпаки навести приклади, коли бунтівники програли. Пугачов, Власов, ще що-небудь", - пише Накі.

Відео дня

Також журналіст здивувався, чому Путін не звинуватив главу ГУР МОУ Кирила Буданова у вербуванні Євгена Пригожина.

"Диктатор повинен випромінювати силу і впевненість. Те, що він повинен був сказати: "Пригожин збунтувався, буде знищений найближчим часом". Можна було ще приплести Буданова, сказавши, що той його завербував. А що замість цього? "Пук, среньк, Росії загрожує небезпека". Хвилиночку. Тобто, 25000 чоловік - це небезпека для Росії? Це точно сильна країна тоді? У тебе точно все під контролем? Загалом, це сприймається як слабкість, а не сила", - заявив Накі.

Блогер припустив, що Путін сам писав таку промову і на емоціях зробив такі базові помилки.

Режим Путіна під загрозою падіння

Американські аналітики називали озброєний заколот Пригожина "найсерйознішою загрозою" для Путіна за всі 23 роки влади.

Диктатор екстрено покинув Москву на тлі збройного конфлікту ПВК "Вагнер" і кадрових сил ЗС РФ, пишуть ЗМІ.

Путін телефоном встиг поговорити з президентами Туреччини, Казахстану та Білорусі. Жоден з них не обіцяв допомоги лідеру Кремля.

Вас також можуть зацікавити новини: