Іван Ступак прокоментував імовірну втрату пускових установок Patriot / фото twitter.com/oleksiireznikov

Видання Forbes повідомило, що Україна могла вперше втратити дві пускові установки Patriot. Все могло відбутися за лічені хвилини, каже військовий експерт та колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

Як він розповів в ефірі телеканалу "Еспресо", установки міг зафіксувати російський дрон, що патрулював цю територію. Такі безпілотники можуть залітати вглиб України на кілька десятків кілометрів. 

"Він побачив, зафіксував український екіпаж, попередньо Patriot, передав команду і координати. Тоді терміново був нанесений удар балістичною ракетою "Іскандер". Все відбувалось за лічені хвилини", – припустив Ступак.

Відео дня

Знищення установок Patriot

Уперше за час повномасштабної війни росіянам, ймовірно, вдалося знищити дві установки ЗРК Patriot. Про це пише видання Forbes. Зазначається, що вдарити окупанти могли "Іскандером". 

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що навіть якщо це повідомлення відповідає дійсності, це тільки пускова установка. При цьому він закликав дочекатися офіційної інформації. 

Водночас колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий наголосив, що втрата техніки під час війни – це нормальне явище. Він зауважив, що "триває дуже тяжка війна і не буває техніки, яка була б абсолютно захищеною, яку не можливо вразити".

Вас також можуть зацікавити новини: