Україна отримає системи ППО Patriot / ілюстрація REUTERS

У командуванні Повітряних сил Збройних сил України вже підготували список військових, які навчатимуться тому, як користуватися американським зенітно-ракетним комплексом Patriot.

"Командувач Повітряних сил, генерал Олещук (Микола Олещук-УНІАН), вже має список людей, які можуть найближчим часом попрямують на навчання на цей комплекс. Можливо, з Patriot буде довше, кілька місяців, можливо, займе. Тому що техніка складна, дорога, і потрібно підготувати фахівців, які повинні досконально оволодіти нею, і потім навчати інших експлуатувати цей комплекс", - сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

Також Ігнат додав, що раніше українським військовим знадобилося кілька тижнів, щоб освоїти німецьку систему протиповітряної оборони IRIS-T і норвезький зенітний ракетний комплекс NASAMS, які вже сьогодні захищають Україну.

Відео дня

США передадуть Україні ЗРК Patriot - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, 21 грудня президент Володимир Зеленський відвідав Вашингтон, де зустрівся з президентом США Джо Байденом, а також виступив перед обома палатами Конгресу.

Напередодні США оголосили про виділення Україні нової оборонної допомоги на загальну суму в 1,85 млрд доларів. У пакет увійшли комплекси Patriot і снаряди для них.