Для контрнаступу ЗСУ потрібно більше бронетехніки - експет / Фото УНІАН

Зараз для успішного контрнаступу та звільнення від окупантів захоплених ними територій Україні не вистачає потужної бронетехніки, а також артилерії.

Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив аналітик Defense Express Сергій Згурець.

"У нас є прямий контакт Залужного з Марком Міллі. Коли мова йде про зброю, вони попередньо проводять консультації. Тобто США інформують про те, що нам необхідно на сьогодні, щоб вести бойові дії. З того, що останнім часом говорить Залужний, можна зробити висновки, що в Збройних силах України є величезна потреба в артилерії. Оскільки ворог все одно зберігає кількісну перевагу в артилерійських системах", - пояснив Згурець.

Відео дня

За його словами, однієї артилерії для контрнаступу не вистачать - потрібно ще й багато бронетехніки.

"Адже, якщо за допомогою HIMARS ми перебʼємо всі логістичні шляхи окупантів, то далі нам потрібно буде їх витіснити з нашої території. Для цього нам потрібне важке озброєння. Зокрема, потужна бронетехніка. Кількість танків, яку ми отримали, поки не достатньо для активних контрнаступальних дій. Тому очікуємо, що в форматі ленд-лізу ми зможемо таку техніку отримати", - каже експерт.

Нещодавно керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов повідомив, що у війні з Росією вже почався переломний момент. Прикладами цього, за його словами, є останні події в окупованому Криму, зокрема, регулярні вибухи.

Раніше у Силах оборони півдня розповіли, як відбувається очікуваний контрнаступ.