Україна регулярно атакує російський флот / фото УНІАН

Українська армія має засоби, щоб атакувати російських окупантів будь-де у Чорному морі і вони більше не мають зони комфорту у цьому районі.

"На бойовому чергуванні немає фрегата "Адмірал Макаров", немає носіїв, але це не значить, що вони відсутні в бойовому складі та не можуть вийти на чергування найближчим часом. На жаль, це не так, на жаль, вони ще зберігають певний потенціал. Навіть попри знищення потяга з "калібрами" на одній станції Крим, ці ракети ще є на озброєнні та у південній бухті. Підводні човни час від часу приймають їх на борт", - заявив військово-морський експерт Defense Express, капітан першого рангу у відставці Володимир Заблоцький в ефірі телеканалу "Еспресо".

Однак, за його словами, наразі ситуація докорінно відрізняється від тієї, що була рік тому.

Відео дня

"Хочу зазначити, що лише останніми днями, після того, як відбулася ця знаменита повітряна атака дронів і крилатих ракет на Севастополь, після цього майже одночасно морські безекіпажні катери атакували одразу 2 патрульні кораблі - Василь Биков і Сергій Котов, і один з них напевно пошкодили, бо відео, яке було оприлюднено вчора Міноборони показує, що катер-камікадзе наблизився майже впритул, а потім зображення зникає, а так буває, коли відбувається підрив боєголовки катера", - додав Заблоцький.

Ситуація у морі - останні новини

В ніч на 13 вересня в тимчасово окупованому Севастополі було атаковано судноремонтний завод, у доку якого був великий десантний корабель "Мінськ". Також вдалося уразити підводний човен.

Після цього в Севастополі окупанти передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське.

Вас також можуть зацікавити новини: