ЗСУ поступово просуваютьс на південь / фото 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

Військовий експерт Шон Белл заявив, що так званий сухопутний міст між Кримом і Донбасом є "найменш важким місцем" для звільнення українськими військами.

У коментарі Sky News він зауважив, що ЗСУ повільно, але впевнено просуваються на південь, де стикаються з оборонними опорами, які Росія місяцями будувала. Зокрема, лінія Суровікіна простягається через цю територію і включає протитанковий рів, перешкоди "зуби драконів", за якими розташовані оборонні позиції в траншеях.

Однак, якщо Сили оборони зможуть пробитися і досягти узбережжя Азовського моря або наблизитись на відстань, на якій діставатимуть цю ділянку, це фактично розріже російські сили навпіл. Як зазначається, під час контрнаступу стало зрозуміло, що Україна тримала в резерві більшу частину своїх західних танків і найкраще навчених військ, чекаючи на прорив десь на лінії фронту. Частину цих танків, ймовірно, відправляють на бої за Запоріжжя.

Відео дня

"Ви ніколи не будете впевнені, що буде шпариною, яка прорве дамбу, ви ніколи не дізнаєтеся, поки не з’явиться тріщина і не відкриються шлюзи. Питання в тому, чи вистачить українцям витривалості, морального духу та обладнання, щоб скористатися цим", - підсумував Белл.

Війна в Україні - останні новини

Як раніше повідомляв УНІАН, в результаті успішних дій українських військових на півдні країни російських загарбників вдалося відтіснити на відстань від 3 до 4 кілометрів на різних ділянках фронту.

За даними аналітиків ISW, в районі Херсону ЗСУ почали створення плацдарму для форсування Дніпра.

При цьому РФ втратила вже близько 271 тис. 790 своїх військових.

Вас також можуть зацікавити новини: