Через зливи фронт на Донбасі "застигне", тому ЗСУ почнуть рух на західному напрямку / фото 36-я обрмп ім. контрадмірала Білінського

Збройні Сили України можуть ще до Нового року "взяти" важливе перехрестя доріг на Токмак - просунуться в бік залізничного вузла і перекрити сухопутний коридор Росії з тимчасово окупованого Криму.

Про це заявив військовий експерт Роман Світан. За його словами, через зливи фронт на Донбасі "застигне", тому ЗСУ почнуть рух на західному напрямку (Запорізька область).

"Є можливість форсування Дніпра по лівому березі, і буде продовжуватися рух у бік Токмака на перетин залізниці", - вказав він Obozrevatel.

Відео дня

Як зазначив Світан, земля на цьому напрямку не така, як на Донбасі. Тому армія України зможе легко рухатися на гусеничній техніці навіть у період дощів. Така перспектива дозволяє зробити обережний прогноз. Світан каже: "Ще до Нового року ми можемо побачити просування в бік залізниці, що йде на Токмак".

Лінія вздовж цього залізничного вузла - це головний сухопутний коридор Росії з Криму, за яким ворог стягує техніку в глибину фронту. Тому контроль над ним надзвичайно важливий.

Плюс, якщо Україні передадуть далекобійні ракети ATACMS і M26, "страшно" буде кожному російському об'єкту: не важливо, чи буде він в Криму або на іншій тимчасово окупованій території України. ЗСУ зможуть "дістати" туди ракетою ATACMS, підкреслив Світан. 

Світан розкрив новий "рецепт" перемоги над армією РФ

Раніше Світан зазначив, що просування контрнаступу - не першорядне завдання для армії України. Попри розрахунок Заходу, що таким чином можна перемогти Росію, є інший спосіб. Можна "перемолоти" весь її військовий ресурс в зоні Авдіївки та Бахмута. Якщо у Росії вичерпаються сили, то інші тимчасово окуповані території самі звільняться, підкреслив Світан. 

Також він уточнив, чого саме потребує армія України для перемоги над РФ. Авіацію і далекобійні ракети він розподілив на четверте та третє місце. Що Світан визначив більш "важливим", читай у матеріалі. 

Вас також можуть зацікавити новини: