Світан розкрив, як можна виграти війну з РФ без просування контрнаступу / фото Сили оборони півдня

Військовий експерт Роман Світан розкрив, як можна виграти війну з РФ без просування контрнаступу, без звільнення наших територій далі, ніж Бахмут та Авдіївка. 

За його словами, "швидкий" рух ЗСУ за напрямками фронту, на який покладає надії Захід, не першорядне завдання з точки зору будь-якої армії, яка веде оборону. Спочатку потрібно "перемолоти" війська РФ, в цьому і полягає запорука успіху "виграної війни", вказав Світан Obozrevatel

"Можна взагалі нічого не звільняти, нікуди абсолютно не рухатися, працювати тільки в районі Бахмута і Авдіївки. І якщо вся російська армія буде туди підтягнута і знищена, у нас звільняться території самі", - заявив військовий експерт. 

Відео дня

Іншими словами, перше завдання України - створити потрібні умови, щоб ЗСУ могли завдати максимальних втрат силам Росії. Зараз армія ворога швидко "відновлюється": набирає у свої ряди більше рекрутів, хоч і набагато гірше підготовлених, аніж було раніше.

Зараз вже не можна говорити, що на боці РФ воює "професійна армія". Україна винищила її кістяк ще в минулому році, підкреслив Світан. 

Захід заявив, що змінив очікування від наступу ЗСУ

Раніше начальник штабу оборони Великобританії, адмірал Тоні Радакін заявив, що Захід стривожений результатами контрнаступу України. За його словами, союзникам потрібно скорегувати свої очікування про успіх просування ВСУ у "короткостроковій перспективі". 

Він зазначив, що у своїх прогнозах Захід недооцінив рівень оборони, який встигла організувати РФ на тимчасово окупованих територіях. 

Водночас в Україні кажуть, що тактичний успіх у контрнаступі є, але на його темпи впливає рівень мінування територій. Через це армія не може рухатися швидко, хоча раніше розрахунок був проходити по 30 км на день. Про це заявляв Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Вас також можуть зацікавити новини: