Згурець назвав, скільки часу потрібно ЗСУ, щоб проломити крихкі лінії оборони РФ на півдні України / facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська оборона на південному фронті, попри збудовані лінії захисту, є крихкою. За вдалої роботи артилерії на цьому напрямку Збройним силам України знадобиться декілька місяців, щоб її проломити.

Про це в ефірі телеканала "Еспресо" заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець. Він уточнив, що за різними оцінками, на це може піти від двох до чотирьох місяців.

"Коли ми дивимося на південний фронт, то я думаю, що зараз все одно оборона противника крихка. Зараз ми бачимо, що всі тактичні та оперативні резерви противником задіяні на південному фронті. Можливість знайти нові резерви достатньо обмежена. І тепер лише питання у часі щодо перемалювання цих ліній оборони за рахунок артилерії. Цей процес може зайняти від двох до чотирьох місяці за різними оцінками", - сказав він.

Відео дня

За його словами, за місяць контрнаступу Сили оборони не тільки мали тактичні успіхи, а й отримали розуміння щодо стійкості чи нестійкості російської оборони, після чого зробили відповідні висновки.

"Ставка зараз буде зроблена на артилерію, і саме це визначить майбутнє російської оборони. Саме використання касетних боєприпасів суттєво допоможе її проламуванню. А далі побачимо, наскільки російські підрозділи спроможні дійсно витримати тиск української армії", - сказав він.

Повномасштабна війна в Україні - що треба знати

На початку червня Сили оборони розпочали контрнаступ, що 10 червня підтвердив президент Володимир Зеленський. За цей час українські воїни звільнили низку населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях. Цих успіхів вдалося досягти попри надщільне замінування територій росіянами, а також переваги ЗСУ в артилерії та авіації.

Минулого тижня Пентагон оголосив черговий пакет військової допомоги Україні, в якому вперше погодився надати касетні боєприпаси. Відповідне рішення схвалив президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Вас також можуть зацікавити новини: