Анлітики сперечаються, чи зайшли в ЗСУ в Російський тил, в чому причина / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Контрнаступ України просувається і про це пишуть світові ЗМІ. Нещодавно з'явилося відео, згідно з яким українська армія зайшла за першу лінію оборони російських окупантів в Запорізької області, але думки аналітиків розійшлися.

"Деякі аналітики і журналісти подають це під заголовком, що українські сили прорвали першу лінію Суровікіна. Інші ж не згодні з цим. На оприлюднених російськими каналами кадрах видно лише піхоту без бронетехніки. Це може бути розвідка, яка зайшла глибоко в тил, в тому числі за оборонні споруди", - пояснив аналітик Руслан Левієв на YouTube-каналі журналіста і політолога Майкла Накі.

При цьому він вказав, що бійці не дійшли до окопів з вогневими точками, а лише подолали протитанковий рів та пірамідки, де по них і відкрили вогонь гранатометники.

"У контексті всіх новин про просування українських сил на Запорізькому напрямку відео дуже важливе, але робити висновок, що оборона Росії на цій ділянці ослабла і українці вже прорвали основну лінію оборонних споруд і далі буде легше, ще не можна", - підсумував Левієв.

ЗСУ прорвали першу "лінію Суровікіна" - що пишуть ЗМІ

29 серпня спікер Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що ВСУ мають успіх у просуванні в напрямку Вербового на Південному фронті.

31 серпня видання The Telegraph повідомило, що військовослужбовці 82-ї десантно-штурмової бригади просунулися на західну околицю підконтрольного Росії села Вербове Запорізької області.

Вас також можуть зацікавити новини: