ЗСУ мають успіх у наступальній операції на Бердянському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні Сили України в ході наступальних операцій змогли просунутись на Бердянському напрямку на відстань від 500 метрів до 1 кілометра.

Про це під час прямого включення з Military Media Center повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов у Telegram.

Зокрема, ЗСУ мають успіх у наступальній операції на Бердянському напрямку.

Як зазначив Ковальов, в ході ведення наступальної операції у Таврійському та Донецькому операційних районах війська ударного угруповання Сил оборони України протягом минулої доби на Бердянському напрямку просунулися від 500 метрів до 1 кілометру, площа території взятої під контроль склала до трьох квадратних кілометрів.

Ситуація на фронті - останні новини

За останні декілька днів ЗСУ просунулися на 6,5 км, взяли під контроль 90 квадратних км території у Донецькому та Таврійському операційних районах. Зокрема, вони звільнили сім населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка та Благодатне.

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман розповів, що Збройні сили України вже ведуть свій наступ на позиції окупантів, однак поки що основні сили не задіяні - йде авангард.

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади Валерій Маркус ("Маґура"), якій деякі аналітики приписують втрачені Leopard і Bradley у ході боїв на Запорізькому напрямку, записав нове звернення, у якому порівняв реальні втрати українських і російських сил. 

Вас також можуть зацікавити новини: