Окремо Маркус зазначив, що як представник командування ходить у штурми зі своїми бійцями / Скріншот

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади Валерій Маркус ("Маґура"), якій деякі аналітики приписують втрачені Leopard і Bradley у ході боїв на Запорізькому напрямку, записав нове звернення, у якому порівняв реальні втрати українських і російських сил. Боєць вкотре закликав українців не довіряти і не поширювати ворожу ІПСО.

За словами Маркуса, у день, коли Росія звітувала про нібито понад 300 убитих бійців його бригади, 47-ма насправді втратила тільки п'ятьох людей. А ось у росіян втрати значно вищі, проте їх противник традиційно замовчує.

"Так от, яскравий приклад їхньої брехні: у перший же день, коли вони заявляли, що в нас вже розбита бригада, що у нас 350 загиблих, все - бригади немає, у нас було п'ять загиблих. Це яскравий приклад того, наскільки вони брешуть, наскільки те, що вони заявляють, не має нічого спільного з реальністю. Тільки за вчорашній день в Токмак вони, росіяни, привезли з цього напрямку більше сотні своїх вбитих. За останні кілька днів ми знищили півтора десятка їхніх танків, два "Солнцепьока", а скільки ми знищили їхніх БМП... Чесно? Я навіть не рахував", - висловився військовий.

Маркус підкреслив, що окупанти в обороні зазнають більших втрат, ніж сторона, що контратакує, тобто українська: "Ми в наступі, вони в обороні. І вони несуть втрати в рази більші за наші. Ніхто з хлопців не проявляє малодушність, бійці *башать, як леви. Я найбільш мужніх і достойних людей у житті не бачив. І не смійте писати жодного кривого слова про цих людей. Вони воюють в тому числі і за ваше право на існування. Тому майте повагу. Краще помовчіть, або пишіть слова підтримки. Не ведіть себе, як шакали. Не добивайте людей. Людям важко, але вони воюють. Вони вигризають, бл*ть, метр за метром".

Окремо Маркус зазначив, що як представник командування ходить у штурми зі своїми бійцями. "Ніхто, бл*ть, людей на м'ясо не пускає, ні в якому разі. Я, як представник командування бригади, щодня іду на штурми разом з людьми. Кожен, бл*ть, день. Не у командирських машинах, а у машинах безпосередньо з піхотою. Я поряд з ними".

Контрнаступ ЗСУ і втрати України - що відомо

За даними OSINT-аналітиків, українська армія у ніч на 7 червня під час розвідки боєм біля Малої Токмачки Запорізької області втратила не менше 4 Bradley і, щонайменше, одного Leopard 2A4.

На думку авторів ресурсу DeepState бійці зазнали поразки через аеророзвідку ЗС РФ, яка завчасно виявила рух колони захисників і навела по ній артилерію.

Того ж дня західні ЗМІ писали про нібито початок контрнаступу ЗСУ на цьому напрямку, а заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що захисники і справді змусили "перейти окупантів до активної оборони" на вказаній ділянці.

Військовий аналітик BILD Юліан Рьопке без посилань на які-небудь джерела приписав втрати перших західних танків бійцям 47-ї бригади. На що Маркус закликав не довіряти російській ІПСО

Вас також можуть зацікавити новини: