На цьому напрямку бої не стихають / фото УНІАН

Понад півтора десятка російських танків знищили українські військові на Донецькому напрямку. А ще - бойові машини піхоти, артилерійські системи та щонайменше до двох батальйонів ворожої піхоти.

Як йдеться в сюжеті ТСН, воїни 59-ї мото-піхотної після боїв на Херсонщині стали на захист Донецького напрямку. Військові кажуть: інтенсивність ворожої артилерії на ділянці дещо зменшилась. Натомість штурми бронегрупами відбуваються майже щодоби.

Кулеметні черги на ділянці фронту перед тимчасово загарбаним Донецьком - явище повсякденне, кажуть українські захисники. Інтенсивність ворожих артилерійських обстрілів тут теж вражає. 

"Це одні з передових українських позицій на Донецькому напрямку, які не змінювалися точно з 2015-го року. Ці позиції - справжній раритет", - каже кореспондент Олександр Моторний. 

Бійці кажуть, що переживають тут по кілька ворожих штурмів за ніч. А зранку - атаки російських бронегруп. Ось що про втрати окупантів унаслідок таких дій каже український захисник: 

"Мруть славно, інколи навіть дуже ефектно. Це виходить багато спалених танків, БМП, артилерійських систем... Про піхоту мовчу, ми її вже й не порахуємо".

Щонайменше кілька батальйонів ворожої піхоти, твердять українські воїни, вже утилізували на цьому напрямку. "Вибиваємо, щоб вони тут не ворушилися", - каже захисник.

Ситуація на фронті

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, авіація Сил оборони України минулої доби завдала чотирьох ударів по районах зосередження російських окупантів.

Також за минулу добу Сили оборони України відбили атаки російських окупантів в районах 10 населених пунктів в Луганській та Донецькій областях. 

3 лютого очільник Луганської ОВА заявив, що російський диктатор Володимир Путін наказав своїй армії вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей до березня.

Вас також можуть зацікавити новини: