Експерт пояснив дії ЗСУ на півдні України / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові тиснуть на позиції російських окупаційних військ на півдні та знешкоджують ворожу логістику. ЗСУ завдають ударів по найбільш вразливих місцях противника.  

Як зазначив в ефірі "24 каналу" експерт з міжнародної безпеки фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко, це є правильною стратегією. Він заявив, що вже зараз російські окупанти постали перед вибором: відправляти резерви на Бахмутський напрямок, в Запорізьку чи Херсонську область. 

За словами експерта, у росіян південний напрямок слабший, ніж східний, оскільки ворог не має великих перешкод у постачанні своїх військ на сході. На півдні російське угруповання повністю залежить від сухопутного коридору до Криму та ситуації на окупованому півострові.

Відео дня

"Якщо Росія не контролюватиме ситуацію в Криму, вона не матиме можливості транспортувати техніку та боєприпаси з півострова на континентальну Україну", – додав Жовтенко.

Наші війська використовують цю слабкість ворожих сил. Жовтенко нагадав, що мета україснького контрнаступу полягає в розірванні сухопутного коридору окупантів між сходом та півднем.

"І якщо нам це вдасться, російські військові матимуть всього 2 опції: або "отріцатєльно наступати" в сторону Криму, або назавжди лишитися в окопах Запоріжжя", – резюмував експерт. 

Війна в Україні: що кажуть експерти

Російські загарбники активізувалися на Купʼянському напрямку. На думку військового експерта Андрія Крамарова, в росіян немає мети дійти до Харкова. Натомість вони прагнуть змусити українські війська застосувати резерви, та витратити бойовий потенціал. 

Крім того, росіянам в Бахмуті доведеться ухвалити непросте рішення вже найближчим часом – або опинитися в оточенні, або відходити. Екс-заступник голови СБУ, експерт із національної безпеки Віктор Ягун зазначив, що ворог поклав велику кількість солдатів на Бахмутському напрямку, проте результатів не досяг. 

Вас також можуть зацікавити новини: