ЗСУ "відправили на концерт Кобзона" ще 200 окупантів

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

Українські військові знищили ще 200 окупантів.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 20 серпня орієнтовно склали: особового складу - близько 44900 (+200) осіб,

танків ‒ 1907 (+8) одиниць, бойових броньованих машин ‒ 4212 (+17), артилерійських систем – 1018 (+2), РСЗВ - 266, засобів ППО - 141, літаків – 234, гелікоптерів – 197, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 803 (+8), крилатих ракет - 190, кораблів/катерів - 15, автомобільної техніки та автоцистерн - 3137 (+7), спеціальної техніки - 97 (+3)", - йдеться у повідомленні.

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку. Дані уточнюються.

Війна в Україні: актуальні дані

Протягом 19 серпня ворог вів наступ в районі Борщової на Харківському напрямку, проте зазнав втрат і відступив. Провалом для окупантів закінчився й штурм поблизу Новодмитрівки, Вірнопілля і Курульки.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишилась без суттєвих змін.

На Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках тривають бойові дії.

На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою утримання займаних районів та недопущення контрнаступу підрозділів Сил оборони, подекуди намагається покращити тактичне становище.

Ввечері, 19 серпня, серія вибухів пролунала й в окупованому Криму. За даними Інституту вивчення війни, росіяни збили БПЛА над Керченським мостом. Загалом, щоденні вечірні атаки на об’єкти РФ на півострові та в Херсонській області змусили ворога шукати нові місця для розміщення складів та баз.

На думку Пентагона, позиції російських військ в Україні значно ослабли, прогресу їхнього просування немає.

Вас також можуть зацікавити новини: