Експерт розповів про ситуацію довкола Соледара / фото twitter.com/Maxar

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан заявив, що українські війська відійшли від Соледара Донецької області та зайняли більш вигідні позиції. Тепер ЗСУ просто випалюють російських окупантів, які перебувають у місті.

"Ми вийшли з міста Соледар, де вже не було можливості утримувати певні рубежі, на кращі позиції. Після того, як російська артилерія знищила рубежі оборони в Соледарі, не було сенсу його утримувати", – пояснив експерт в ефірі Апостроф TV.

За його словами, в цій ситуації оптимально утримувати лівий берег річки Бахмутка, де починаються певні височини. З них набагато зручніше знищувати ворога у самому Соледарі.

Відео дня

"Місто зараз лежить як на долоні перед нашими військовими. І наша арта зараз випалює росіян у самому Соледарі. Тут проблем великих немає, ми утримуємо лінію оборони і не даємо росіянам обійти Бахмут з північного сходу", – наголосив Світан.

Бої за Соледар

В районі Соледара Донецької області тривалий час точилися важкі бої. Росіяни знищили всю інфраструктуру міста. 

25 січня 2023 року речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що Сили оборони України залишили місто Соледар і закріпились на раніше підготовлених рубежах. Таке рішення було ухвалено для збереження життя українських військових.

Пізніше він додав, що Росія під час боїв за Соледар на Бахмутському напрямку втратила стільки ж людей, скільки у двох війнах проти Чеченської республіки Ічкерія. 

Командир підрозділу аеророзвідки ЗСУ Роберт Бровді "Мадяр" заявив, що українським захисникам, які були змушені відійти від Соледара, потрібно більше боєприпасів, щоб вибити звідти російських окупантів. 

Вас також можуть зацікавити новини: