Армія України може зайти в Херсон через кілька тижнів, вважає Андрій Піонтковський / фото t.me/zedigital

Під час відступу з Херсона російські окупанти намагатимуться вбити максимальну кількість українських військових.

Бійці Збройних сил України просто так не кинуться в місто, цей процес може зайняти до двох тижнів, спрогнозував російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський у новому випуску програми "Аргумент" на УНІАН.

"...прийняте рішення (щодо відходу окупантів їз Херсона - Ред.) з військової точки зору, воно виправдане, але політично воно просто майже самогубне для путінського режиму... вони будуть стріляти, намагатися вбивати максимальну кількість українських військовослужбовців, тому, я думаю, що ЗСУ, вони так просто в місто не кинуться", - сказав експерт.

За його словами, армія України має свою перевагу - вона може продовжувати "молотити" супротивника "Хаймарсами" (американські реактивні артилерійські системи - Ред.) і все.

"Тому цей процес (входу ВСУ в Херсон - Ред.) може зайняти до двох тижнів, я думаю...", - вважає експерт.

Ситуація в Херсонській області під час війни з РФ - це варто знати

Вороги взяли під контроль Херсон 2 березня поточного року.

Наприкінці літа ЗСУ пішли в контрнаступ. Зокрема, наша армія просувалася вперед у Херсонській області. Станом на кінець жовтня було деокуповано понад 80 населених пунктів.

9 листопада командувач окупантами в Україні Сергій Суровікін заявив, що ворог залишає правобережжя регіону.

10 листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що з 1 жовтня українські воїни в Херсонській області змогли звільнити понад тисячу квадратних кілометрів території.

За словами радника глави Офісу президента України Володимира Зеленського Михайла Подоляка, супротивники хочуть перетворити Херсон на "місто смерті".

Вас також можуть зацікавити новини: