Тікають з Криму, збуваючи награбоване: заступник голови Меджлісу розкрив карти окупантів / фото УНІАН, Олександр Синиця

Російські окупанти все ще намагаються переконати всіх, що нібито готуються захищати Крим за всяку ціну. Однак насправді після почастішання "інцидентів" на півострові загарбники тікають звідти разом з награбованим майном. Про це в ефірі FREEДОМ розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

За словами Чийгоза, те, якими будуть настрої окупантів у Криму, безпосередньо залежатиме від того, як розвиватимуться дії на полі бою. Удари по Криму (і мосту через Керченську протоку зокрема), що почастішали, вже похитнули їхню віру в можливість утримати півострів.

"Все залежатиме від наших військових дій. Вони показують, що ми йдемо планомірно і дуже наполегливо. Відмінність Криму від решти окупованої частини України в тому, що немає сухопутного коридору з боку терориста – Росії. Тому Кримський міст ... - не тільки символічні [удари]. Це військові об'єкти. Ми показуємо, як ми до нього дістаємо. Але символічність його, вона впливає на психологічний стан терористів-росіян, на так зване цивільне населення, яке 9 років вважало, що Крим – це місце відпочинку і кайфу. ... На цих ось, що понаїхали. Вони просто біжать звідти, і вже не бачать Крим [як курорт]...Сезон закінчився так і не розпочавшись", – говорить Чийгоз.

Заступник голови Меджлісу також наголошує, що такі удари сильно діють на кримських колаборантів.

"Вони більше 9 років намагалися втовкмачити пропагандою і своєю поведінкою, що Крим – це назавжди Росія. Ось ці символи, вони впали. Наші жителі бачать в Криму, що всі ФСБшники, СК, прокуратура, вся ось ця зграя каральних органів вивезла своє (свої сім'ї вивозять, активи, які можна вивезти), намагається продати, що награбувала (нерухоме майно, автомобілі). Ті, хто піклується про свою дупу і безпеку, звичайно, не поїдуть суходолом, на тимчасово окуповані території України. Міст теж зараз практично постійно закритий. Вже ніхто з грошима в Крим не заходить. Це своєю чергою впливає на впевненість наших громадян в тому, що Крим буде деокупований", – говорить він. 

Спроби окупанта продемонструвати готовність боротися за півострів не увінчаються успіхом, упевнений він.

"Те, що вони там окопи риють, намагаються завести всі ці ППО, демонструвати меседжі якісь, що Крим, значить, захищений і вони будуть до останньої краплі крові... Насправді бандити ніколи не мали ідеологію того, щоб померти, захищаючи награбоване за всяку ціну. Здавали і здають один одного, ви це самі бачите за інформаційними повідомленнями. Всі спроби показати, що Крим настільки сильно буде чинити опір, вони не мають шансів. І, найголовніше, в це вже ніхто не вірить", – додає він.

Удари по Криму - останні новини

Протягом останніх тижнів різноманітні "інциденти" в Криму відбуваються делалі частіше. Зафіксовано вже понад 60 ударів по військовій та логістичній ынфраструктурі росіян на Кримському півострові, який окупанти за роки окупації перетворили на військову базу. 

У ніч на 17 липня головний символ російської окупації українського півострова – міст через Керченську протоку, що з'єднав територію Криму з Росією, – отримав повторні (після першої атаки у жовтні 2022 року) пошкодження. Одна секція обвалилася.

22 липня у Жовтневому стався "приліт" на склад боєприпасів і нафтобазу.

24 липня був атакований склад боєприпасів в Джанкойському районі, на якому могла зберігатися партія російських надзвукових ракет П-800 "Онікс", і авіабаза окупантів у селі Веселе. 

Вас також можуть зацікавити новини: