Окупанти замінують територію Криму перед тим, як його залишать, каже Березовець / фото Радіо Свобода

Російські загарбники усвідомлюють, що Збройні сили України звільнять окупований Крим. Перед тим як залишати українську територію, ворог обовʼязково нашпигує її мінами, як робив до цього на Харківщині та Херсонщині.

Як зазначив в ефірі "24 каналу" офіцер 1-ї бригади спецпризначення Тарас Березовець, можна не сумніватися у тому, що в Криму є міни. Ворог активно мінує узбережжя та Перекопський перешийок. Крім того, ще невідомо, що окупанти зробили в заповідних зонах.

"Я переконаний, що у міру просування українського наступу, коли буде зрозуміло, що ЗСУ наближаються до Перекопського перешийка, вони почнуть мінувати усе, зокрема – курортні місця", – наголосив Березовець. 

Відео дня

За його словами, росіяни будуть мінувати території, прилеглі до доріг. У випадку блокування доріг військова техніка буде зʼїжджати на узбіччя. Міни окупанти залишатимуть навіть там, де це, здавалося б, неможливо. 

"Ялта, Алушта, Севастополь, Бахчисарай, Коктебель, Феодосія – почнуть мінувати усе. Це їхній спосіб оборони, вони так воюють завжди. Крим не стане винятком", – зауважив військовий. 

Звільнення Криму: прогнози

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прогнозує, що проросійський контингент виїде з окупованого Криму одразу ж після заходу ЗСУ на територію півострова. Він нагадав, що аналогічні процеси відбувалися під час деокупації інших територій. 

Водночас радник голови ОП Михайло Подоляк каже, що в Криму, як і будь-де, може повторитися "херсонський сценарій". За його словами, півострів – це одна з територій, які важко обороняються, а всі можливості стратегічної оборони Криму обнулить знищення Кримського моста.

Вас також можуть зацікавити новини: