Останнім часом дедалі частіше звучать розмови про звільнення Криму / фото з соцмереж

Багато хто сподівається, що тригером для падіння режиму Путіна стане Крим. Чи так це, в інтерв'ю програмі "Аргумент" розповів радник голови ОП Михайло Подоляк. 

"Херсонський сценарій у будь-який момент, в будь-якому місці може спрацювати. У тому числі й у Криму... Крим - це одна з територій, які важко обороняються. І перерізання Кримського моста відразу обнулить можливості стратегічної оборони півострова. Це найбільш вразливе місце... Росіяни дійсно це вже усвідомлюють, і починається процес евакуації", - зазначив він.

Подоляк вважає, що пусковим механізмом для "жестів доброї волі" може стати істотна поразка на тому чи іншому напрямку, вона різко прискорить "жести доброї волі". 

Також радник очільника Офісу президента наголосив, що у Росії не так багато ресурсів, щоб протистояти в такій інтенсивній війні Україні, яка отримує додаткові ресурси від партнерів. 

"Зараз вони у шоці, і з цього афективного стану вони вже не вийдуть до кінця війни, це очевидно. І тут очікувати раціональних рішень не можна, але можна очікувати від них панічно-афективних рішень, як було в тому ж Херсоні", - додав Подоляк.

Також він зазначив, що з Кримом може бути абсолютно парадоксальна ситуація, коли досить швидко можна буде його звільнити. І це, вважає він, може спричинити обвалення залишків нинішньої російської державності. 

Радник голови ОП переконаний, що на цьому історичному етапі розвитку Росії громадянська війна неминуча. "І чим швидше вони підуть з Криму добровільно, тим більше шансів, що громадянська війна матиме менш жахливі форми", - підсумував він.

ЗСУ звільнили Херсон 11.11.2022

9 листопада в Міноборони РФ повідомили, що російські війська залишають Херсон і правобережжя області. Потім з'явилися фото з підірваними окупантами мостами на Херсонщині - так вони готувалися до "жесту доброї волі".

11 листопада ЗСУ зайшли до Херсона, вони деокупували місто. Місцеві жителі зустрічали з квітами українських військових. Того ж дня підтвердилася інформація про деокупацію всього правобережжя Херсонської області.

14 листопада над Херсоном підняли офіційно український прапор під час візиту туди президента Зеленського.

Вас також можуть зацікавити новини: