Експерт пояснив роль звільнення Рівнополя для подальшого наступу ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

26 червня стало відомо, що Сили оборони України деокупували село Рівнопіль Донецької області. Цей населений пункт є дуже важливим у тактичному плані для подальшого просування українських військ. 

Як зауважив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі телеканалу "Еспресо", звільнення села Рівнопіль означає, що з цього плацдарму можуть розвиватися успішні дії, зокрема на південному напрямку. 

"Це в тактичному плані дуже важливий населений пункт. Ми можемо тепер розвивати успіхи в напрямку Ремівки, Приютного. Актуальним залишається напрямок Старомлинівки. Створення напруги для противника на всій протяжності Времівського виступу не дає можливості перекидати резерви та адекватно реагувати, що може призвести до падіння оборони на цьому напрямку. Також росіяни можуть бути змушені перетягувати резерви з інших напрямків, які можуть бути для нього менш загрозливими", – пояснив Рябих.

Відео дня

Війна в Україні: важливі новини

На Таврійському напрямку Сили оборони просунулися на півтора кілометра углиб. Триває закріплення на досягн утих рубежах. Українські захисники проводять розмінування та аеророзвідку місцевості. 

Водночас російські загарбники не припиняють обстріли українських населених пунктів. В ніч проти 26 червня під атаку потрапив південь України. На Одещині було влучання ракети – "прилетіло" в склад. Зазначається, що ворог випустив ракети типу "Калібр" та ударні дрони типу "Shahed-136" з акваторії Чорного моря. 

Вас також можуть зацікавити новини: