Марк Еспер / REUTERS

Вашингтон уже найближчим часом зможе поставити на озброєння гіперзвукову зброю.

Про це заявив новий міністр оборони США Марк Еспер в інтерв'ю каналу Fox News Channel, передає dw.com.

"Думаю, це, ймовірно, питання кількох років, якщо вам так завгодно", - заявив він, відповідаючи на запитання репортера.

Відео дня

Як повідомляли у ВВС США, Пентагон провів на авіабазі Едвардс (штат Каліфорнія) успішні випробування за участю стратегічного бомбардувальника Boeing B-52 Stratofortress, який може використовуватися для несення даного типу зброї.

Читайте такожГіперзвукові ракети подвійного призначення загрожують безпеці світу - аналітики

В ході бесіди з журналісткою Fox News Channel глава Пентагону торкнувся також ситуації з вибухом на полігоні Міноборони РФ в Архангельській області 8 серпня. "Очевидно, що вони (росіяни. - ред.) намагаються розширити свій стратегічний ядерний арсенал для боротьби зі Сполученими Штатами", - заявив він.

"Нам потрібно переконатися, що ми включимо ці нові види озброєнь, які розробляються Росією" в нову угоду, яка стане продовженням Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3), що закінчується в лютому 2021 року, підкреслив Еспер.

"Зараз Росія має... крилаті ракети середньої дальності, можливо оснащені ядерними боєголовками і спрямованими в бік Європи", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що Росія створює нову гіперзвукову зброю, ґрунтуючись на технологіях, викрадених у Штатів.