Ілюстрація / REUTERS

ВПС США провели льотні випробування гіперзвукових бойових блоків із системою повітряного запуску ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon, AGM-183A), носіями яких стали стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress.

Як йдеться в заяві прес-служби ВПС США, випробування пройшли успішно, передає Naked Science.

"Військово-повітряні сили США успішно провели 12 червня перші льотні випробування AGM-183A - своїх гіперзвукових бойових блоків з системою повітряного запуску ARRW на бомбардувальниках B-52 Stratofortress на авіабазі Едвардс (штат Каліфорнія)", - сказано в заяві.

Відео дня

Читайте такожNational Interest: Армія США почне випробовувати гіперзвукову зброю наступного року

Як повідомляється, в рамках випробувань був задіяний прототип ARRW, на якому не було бойової частини. Важливо відзначити, що ВПС не проводили безпосередньо самих запусків ракети, що, втім, не робить перші випробувальні льотні менш значущими. "Були зібрані дані про вплив ударів і вібрації на саму зброю і зовнішнє розміщення озброєння на літаку", - зазначають у своїй заяві ВПС.

Як заявив помічник керівника ВПС США по закупівлях, технології та логістики Уїлл Ропер, розробку ARRW ведуть в стислі терміни: Військово-повітряні сили США розраховують на те, що ARRW вдасться довести до боєздатного стану в першій половині 2020-х.

Як повідомляв УНІАН, військові чиновники заявили, що протягом найближчих чотирьох років американські солдати зможуть використовувати бойові лазери і гіперзвукові ракети на транспортних засобах, щоб підготуватися до бою проти таких суперників, як Росія чи Китай, які можуть використовувати власну гіперзвукову зброю.